Makanan Keistimewaan Vietnam

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Makanan Keistimewaan Vietnam

Vietnam mempunyai bekalan makanan yang banyak dan menghuraikan teknik penyediaan makanan. Persediaan makanan telah menjadi suatu seni bagi rakyat Vietnam, sesetengah masakan Vietnam  terkenal di dunia. Orang ramai boleh mendapati banyak restoran diseluruh Negeri. Di Vietnam, anda mempunyai peluang untuk menikmati beberapa masakan terbaik dengan terkejut, beberapa yang tidak boleh didapati di mana-mana di seluruh dunia. Pada meja bankuet tradisional anda boleh menemui berpuluh-puluh hidangan khas yang sedap dan dikemukakan dengan teliti. Beberapa masakan disediakan daripada makanan laut seperti udang galah, ikan, ketam, sotong…yang mana yang agak jarang dan mahal di beberapa buah Negara Barat tetapi banyak dan lebih murah di Vietnam. Selain menikmati makanan tradisional seperti mi sup daging lembu (Pho), sosej babi (Gio lua), spring roll (Nem ran), bebola ikan (Cha ca), dan lain-lain lagi…, Vietnam juga mengambil beberapa bilangan masakan daripada Negara yang  terkenal dengan penyediaan makanan dan teknik memasak.

Informasi Am Vietnam

Dengan visa Vietnam yang ringkas dan mudah, mengapakah tidak anda melancong ke Vietnam untuk melihat kecantikan tersembunyi Vietnam, Negara Vietnam yang terindah dan masyarakat yang mesra.

Related Posts

Mata Wang Vietnam

On

Mata Wang Vietnam Mata wangnya ialah Dong (VND). Mata wang asing boleh dibuat pertukaran di… more →

Visa kemasukan Vietnam

On

Visa kemasukan Vietnam Hanya warganegara untuk negara-negara tertentu boleh melawat Vietnam  tanpa memerlukan visa kemasukan… more →

Comments are closed.